Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Vleermuizen » Grote hoefijzerneus

Grote hoefijzerneus

De grote hoefijzerneus is in ons land een erg zeldzame vleermuis. Hij dankt zijn naam aan de vorm van zijn neus.

Grote hoefijzerneuzen jagen tijdens de schemering in bossen en boven graslanden. Ze leven in groepen tot 200 dieren. De jongen zijn na 7 weken volwassen. Ze overwinteren in grotten waar het niet kouder wordt dan 7 graden Celcius.

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb