Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Primaten » Bruine baviaan

Bruine baviaan

De bruine baviaan is de kleinste bavianensoort. Hij heeft lange manen: bij de volwassen mannetjes komen die haren over een deel van de armen en snuit.

Bruine bavianen leven in groepen van gemiddeld 40 dieren. Binnen zo'n groep leven een aantal volwassen mannetjes. Elk mannetje heeft een paar vrouwtjes: een 'harem'.

Ze eten bijna alles. Maar omdat veel van hun leefgebied verdwenen is, is hij zeldzaam geworden.

Rating: 3.25 sterren
8 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb