Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Roofdieren » Beren » IJsbeer

IJsbeer

IJsberen zijn de grootste roofdieren op aarde, al komen sommige bruine beren bijna tot hetzelfde maximumgewicht. IJsberen jagen vooral op zeehonden. Soms wachten ze doodstil geduldig bij een ademgat. Een andere jachttechniek is de sluipjacht, waarbij de ijsbeer op zijn schutkleur en snelheid (tot 55 km/uur!) zijn prooi aanvalt. Nog een andere jachttechniek van de ijsbeer is zijn reukzin. Een ijsbeer kan een zeehond ruiken die 1 m onder het ijs ligt en dan ook nog eens op 1 km afstand!!! En de ijsbeer is ook nog één van de bekendste noordpooldieren.

 

 

 

Rating: 2.9787234042553 sterren
47 stemmen