Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Primaten » Angwantibo

Angwantibo

Angwantibo's zijn halfapen behorend tot de loriachtigen. Van kop tot staart zijn ze 22 - 26 cm lang, en ze bereiken een gewicht van 225 - 500 g. De angwantibo is erg zeldzaam. De halfapen leven solitair en gaan vooral 's nachts op pad. Ze eten vruchten en insecten.

Bijzonder aan ze is dat ze hun klauwen heel goed vast kunnen zetten, alsof deze met schroeven zijn vastgemaakt. Hierdoor kunnen ze heel stevig op een takje zitten. 

Rating: 3.0789473684211 sterren
38 stemmen