Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Roofdieren » Katachtigen » Bengaalse tijgerkat

Bengaalse tijgerkat

De Bengaalse tijgerkat leeft in Sumatra, Borneo, Filippijnen, Japan en Taiwan. Hij eet knaagdieren en vogels. Zijn lichaamslengte is 35 tot 60 cm, zijn staart is 15 tot 40 cm lang en hij kan 3 - 7 kg zwaar worden. Deze kat uit Zuidoost-Azië is zo groot als een flinke huiskat. De vlekken op zijn vacht lijken op die van de margay (een Zuid-Amerikaanse kat). Het is een echte bosbewoner die heel goed kan klimmen. Hij bespringt zijn prooi meestal vanuit een boom. Ook kan de Bengaalse tijgerkat goed zwemmen. Hij jaagt in de schemering en 's nachts.

Rating: 3.4 sterren
10 stemmen