Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Roofdieren » Katachtigen » Floridapanter

Floridapanter

De Floridapanter is een met uitsterven bedreigde soort; er zijn er nog maar 30 - 50 levende exemplaren, en ze komen voor in de Everglades in Florida. Anders dan je misschien zult denken is dat de Floridapanter een ondersoort is van de poema en niet van de panter (of luipaard). De draagtijd duurt 91 dagen en de soort werpt zo'n 3 - 4 welpen. Ze eten vooral herten en andere zoogdieren, insecten en vissen. De Floridapanter is groot en slank en wordt ongeveer 180 cm lang. Met zijn gespierde poten kan hij 4 m hoog en 12 m ver springen.    

 

Rating: 2.8648648648649 sterren
37 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb