Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Olifanten » Aziatische olifant

Aziatische olifant

Op de Afrikaanse olifant na is de Aziatische olifant het grootste landdier. De Aziatische olifant heeft kleinere oren dan de Afrikaanse en een bolle rug. Bovendien hebben bij de Aziatische olifant de vrouwtjes geen slagtanden.

Hoewel de vrouwtjes dus niet om hun ivoor worden bejaagd, worden ze wel gevangen om te temmen. In gevangenschap planten ze zich zelden voort.

Vooral door het verdwijnen van de bossen zijn Aziatische olifanten op veel plaatsen verdwenen. In het wild zijn er nog tussen de 25.600 en 32.750 over. Van de Afrikaanse olifant (die ook bedreigd is) zijn er nog tien keer zo veel!

Het Wereld Natuur Fonds komt voor de Aziatische olifant op, onder andere door zijn leefgebied te beschermen en stroperij en handel in ivoor te bestrijden.

Rating: 2.3488372093023 sterren
43 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb