Albatrossen

Albatrossen (Diomedeidae) zijn een familie van grote zeevogels met lange vleugels die vrijwel hun hele leven doorbrengen boven zee. De familie telt 21 soorten.

Albatrossen uit het geslacht Diomedea.

 

Albatrossen behoren tot de grootste vliegende vogels en de grote albatrossen van het geslacht Diomedea hebben de grootste spanwijdte van alle nu levende vogels.

Albatrossen hebben lange vleugels in verhouding tot hun lichaamsgrootte.  Hiermee kunnen ze lange afstanden afleggen. Het voedsel van de albatros bestaat uit vis, inktvis, en krill. Ze eten aas, duiken op hun prooi af of grijpen hun prooi van het wateroppervlak. Albatrossen broeden in kolonies, die voor het grootste deel te vinden zijn op afgelegen eilanden in de oceaan. Een kolonie kan uit verschillende soorten bestaan. Van de 21 soorten albatrossen zijn er 19 met uitsterven bedreigd. Het aantal albatrossen is in het verleden sterk afgenomen vanwege de vraag naar veren. Langelijnvisserij vormt de grootste bedreiging, omdat de vogels worden aangetrokken door het aas, aan de lijn worden gehaakt en vervolgens verdrinken.

Rating: 3 sterren
12 stemmen