Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Roofdieren » Katachtigen » Sneeuwpanter

Sneeuwpanter

De sneeuwpanter is de minst bekende van alle grote katachtigen, maar niet de minst bekende van alle katachtigen. Hij is ook niet vaak in het wild gezien. De sneeuwpanter is bedreigd, omdat stropers op hem jagen om zijn mooie witte vacht. Zijn vacht is wolliger dan die van de gewone luipaard of panter. Hij leeft in de Himalaya in Azië. Daar is zo'n dikke vacht wel nodig. Met zijn dikke vacht kan de sneeuwpanter goed tegen de kou.

Hij jaagt op kleine dieren (vogels en muizen) maar ook op grote dieren (herten en steenbokken). Door de kussentjes onder zijn poten kan hij heel zachtjes achter zijn prooi aan sluipen. Dan neemt hij ze met een sprong van soms wel 15 m te grazen.    

Weetje?

De sneeuwluipaard is de enige katachtige die in de vrieskou kan overleven!

Rating: 3.4878048780488 sterren
41 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb