Home » Dieren » Dierenbieb » Vogels » Pinguïns » Koningspinguïn

Koningspinguïn

De koningspinguïn is wat kleiner dan de keizerspinguïn en leeft minder dicht bij de zuidpool.

Koningpinguïns leggen twee keer in de drie jaar een ei.  Het eerste ei wordt niet in de winter gelegd maar in november (op Antarctica is het dan bijna zomer). Het mannetje en vrouwtje broeden om de beurt, in totaal 55 dagen. In de wintermaanden verzamelen de jongen zich in groepjes en krijgen bijna geen eten: ze teren het op in hun vet. Pas in september krijgen ze weer regelmatig voedsel en ongeveer 3 maanden daarna zijn ze zelfstandig. In februari (dan is het bijna winter op Antarctica) leggen de vrouwtjes een ei. Veel van die jonge koningspinguïns sterven tijdens de wintermaanden.   

Rating: 3.8 sterren
5 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb