Home » Dieren » Dierenbieb » Reptielen » Hagedissen » Baardagame

Baardagame

De baardagame leeft in het droge binnenland van Australië. Hij dankt zijn naam aan de 'stoppels' aan zijn keel. Als hij bang is, doet de baardagame zijn bek wijd open en zet daarmee zijn prikkelige 'baard' dreigend op.

Baardagames zitten vaak in bomen, maar ook op de grond. Het vrouwtje legt enkele keren per seizoen 15 tot 30 eieren die ze in het zand begraaft. De jongen hebben nog geen baard.

Rating: 3.1025641025641 sterren
39 stemmen