Chinchilla

De chinchilla wordt vaak als huisdier gehouden, maar er leven ook nog wilde in de Andes. Chinchilla's hebben een dichte, zachte vacht die de dieren in de koude nachten warm houdt. Ze zijn in de schemering en 's nachts actief. Overdag schuilen ze in holen of tussen rotsen.

Chinchilla's leven in groepen van soms wel honderden dieren hoog in de bergen. Als ze belaagd worden, verdedigen ze zich door zich groter te maken en te spugen naar de vijand. 

De vrouwtjes zijn groter dan de mannetjes. Na een draagtijd van bijna 4 maanden krijgt ze meestal 2 of 3 jongen.

Rating: 3 sterren
87 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb