Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Schubdieren » Langstaartschubdier

Langstaartschubdier

Bij dit schubdier is de staart twee keer zo lang als de rest van het lichaam. De bovenkant van de voorpoten heeft voor het grootste deel geen schubben maar is behaard.

De schubben geven een goede bescherming, zeker als hij zich oprolt. Bovendien kan dit schubdier zich verdedigen door met zijn voorpoten en staart te slaan.

Langstaartschubdieren blijven meestal hun hele leven in hetzelfde gebied wonen. Het mannetje jaagt andere mannetjes weg mannetje. Hij geeft aan wat zijn gebied is met zijn plas en met een geurstof die hij bij zijn poepgaatje maakt.

Rating: 3 sterren
2 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb