Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Hoefdieren » Evenhoevigen » Afrikaanse buffel

Afrikaanse buffel

De Afrikaanse buffel is één van de gevaarlijkste dieren van Afrika. Hij heeft zware gekrulde horens die elkaar op het voorhoofd raken. Zo heeft de buffel een soort helm. Zijn vacht is bruinzwart en wordt als de dieren ouder worden grijzer en kaler.

Buffels leven in een kudde. Bij gevaar vormen de volwassen dieren een 'muur van horens' voor de kalveren. Een kudde heeft geen echte leider: ze besluiten samen waar ze heen gaan. Oude stieren leven alleen en blijven op hun eigen plek waar ze andere stieren uit verjagen. Buffels gaan nooit te ver van water, want ze moeten elke dag een paar 'emmers' water drinken.

Rating: 3.6470588235294 sterren
17 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb