Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Hoefdieren » Evenhoevigen » Witstaarthert

Witstaarthert

Witstaartherten werden bejaagd tot ze rond 1900 in sommige gebieden vrijwel uitgestorven waren. Dankzij wettelijke grenzen en ontbossing leven er nu meer dan 15 miljoen witstaartherten in Noord-Amerika. Ontbossing betekent dat volwassen bomen worden vervangen door struiken zodat de herten gemakkelijk aan voedsel kunnen komen.

Witstaartherten zijn schuwe dieren. Wanneer ze bedreigd worden, zwaaien ze met hun witte staart omhoog om andere herten te waarschuwen en zoeken ze snel beschutting. Ze zijn zo behendig dat ze met een snelheid van 50 kilometer per uur door dichte bossen kunnen rennen en zelfs rivieren kunnen overzwemmen. Bokken (mannetjes) krijgen in hun tweede herfst een gewei. 

Rating: 3.4 sterren
5 stemmen