Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Primaten » Westelijke gorilla

Westelijke gorilla

Gorilla's zijn de grootste apen. Ze blijven bij voorkeur op de grond. Ze leven in kleine familie-groepen. Door de jacht en vernietiging van de regenwouden is het aantal gorilla's sterk achteruitgegaan. Het Wereld Natuur Fonds steunt in Kameroen deze apen met organisaties waarin ze zonder stropers vrij kunnen leven.

Als ze ongeveer 4 maanden oud zijn, reizen babygorilla's mee op de rug van hun moeder. Dat is handig, want dan hoeven ze dat zelf niet te doen.

Rating: 3.0185185185185 sterren
54 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb