Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Schubdieren » Afrikaans boomschubdier

Afrikaans boomschubdier

Dit schubdier heeft een lange staart. Aan de top van zijn staart zitten geen schubben. Hij kan er takken mee vastpakken. Een echte grijpstaart dus.

Verder speciaal voor dit schubdier: de nieuwe schubben hebben drie punten aan de achterrand. Later als ze slijten is dat minder goed te zien: dan wordt de rand onregelmatig. Hij heeft een ichtgrijze buik.

Het Afrikaans boomschubdier is een echt nachtdier. Overdag slaapt hij meestal in een holle boom of tussen lianen. Het mannetje heeft een eigen gebied (territorium). De grenzen daarvan geeft hij aan met plas en met een geurstof die hij bij zijn poepgaatje maakt. 

Rating: 3.1666666666667 sterren
18 stemmen