Bergzebra

De bergzebra is nogal klein. Hij is te herkennen aan een lap huid onder aan zijn keel (iets wat sommige runderen ook hebben). Speciaal aan de strepen vegeleken met andere zebra-soorten is de 'ladder' op het achterste deel van zijn rug. Hij maakt vrijwel nooit geluid.

Bergzebra's leven in rotsachtige droge gebieden in het Zuiden en Zuid-Westen van Afrika. De Kaapse ondersoort was in het begin van de 20e eeuw bijna uitgeroeid: er waren nog maar 27 dieren over. Er is een speciaal reservaat voor deze bergzebra's in Zuid-Afrika opgericht. Nu zijn er weer een paar honderd. De ondersoort uit Namibië en Zuid-Angola is wat minder zeldzaam.

Rating: 2.6666666666667 sterren
3 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb