Hazelmuis

De hazelmuis behoort de familie van de slaapmuizen. Ze houden een lange winterslaap die wel zeven maanden kan duren. Om de winter te overleven bouwen ze aan het einde van de zomer een onderhuidse vetreserve op. Ze leggen ook een vooraad voedsel aan.

Hazelmuizen zoeken hun voedsel vooral in de bomen en struiken. Ze kunnen dan ook goed klimmen en springen. De lange behaarde staart helpt daarbij om het evenwicht te houden. 

Anders dan de meeste muizen krijgen slaapmuizen maar één of twee nesten per jaar. Daardoor verspreiden ze zich minder snel.

Rating: 4 sterren
4 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb