Home » Dieren » Dierenbieb » Vogels » Loopvogels » Helmkasuaris

Helmkasuaris

De helmkasuaris is de grootste van de drie soorten kasuarissen. Hij leeft diep in het regenwoud van Nieuw-Guinea en Noordoost-Australië. Behalve lopen kan hij flinke trappen uitdelen, vooral doordat hij aan elke poot een dolknagel heeft, wat vijanden afschrikt.

Het mannetje maakt een dreunend geluid om een vrouwtje te lokken. De eieren zijn donkergroen gekleurd. Alleen in het broedseizoen leven ze samen.

Rating: 3.6153846153846 sterren
13 stemmen