Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Primaten » Bonobo

Bonobo

De bonobo is een mensaap die pas in 1929 werd ontdekt. Omdat ze veel op chimpansees lijken worden ze ook wel dwergchimpansees genoemd. Ze hebben geen staart, ze worden 70-83cm lang, tot 39kg zwaar en ze eten vruchten, zaden, bladen, bloemen, paddenstoelen, eieren en kleine dieren. Door vernietiging van hun leefgebied en door jacht is hun aantal sterk achteruitgegaan. In totaal zijn er nu tussen de 10.000 en 20.000. Het Wereld Natuur Fonds steunt reservaten waar bonobo's veilig in het wild kunnen leven.

Rating: 3.0909090909091 sterren
33 stemmen