Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Tandarmen » Reuzenmiereneter

Reuzenmiereneter

De reuzenmiereneter heeft een lange snuit, kleine ogen en oren, een ruige vacht en een enorme pluimstaart. Hij leeft uitsluitend van mieren en termieten, waarvan hij de nesten met zijn sterke, scherpe klauwen openbreekt.

De reuzenmiereneter kan zijn tong 60 centimeter uitsteken. De tong is bedekt met een weerhaakje en kleverig speeksel waardoor hij de mieren of termieten in een razend tempo (soms 150 keer per minuut) worden oplikt. Miereneters hebben geen tanden, maar kauwen hun prooi met harde delen in hun maag.

Rating: 2.75 sterren
4 stemmen