Home » Dieren » Dierenbieb » Vogels » Spechten en toekans » Zwavelborsttoekan

Zwavelborsttoekan

Deze grote toekan dankt zijn naam aan zijn 'zwavel-gele' borst, die extra opvalt naast het zwarte van zijn vleugels en rug. Zijn grote snavel is erg kleurrijk. Hij plukt met de punt van zijn snavel vruchten en gooit die met een boogje zijn keelgat in.

Zwavelborsttoekans leven in paren of kleine groepen (6 tot 12 vogels) in bossen of gebieden met verspreid staande bomen. Nadat de jongen zijn uitgevlogen, groeit hun snavel nog enige tijd door.

Rating: 3.025 sterren
80 stemmen