Rendier

Het rendier kan ook wel kariboe genoemd worden. Het is de enige hertensoort waarbij de vrouwtjes ook een gewei hebben. Bij de mannetjes wordt dat gewei wel iets groter. In de zomer lopen rendieren in kuddes over de toendra, maar in de herfst lopen ze naar het zuiden, naar de taiga. Ze eten vaak bladeren en twijgen, maar ze eten vooral korstmossen, die ze zelfs onder de dikke laag sneeuw kunnen vinden.  

Rating: 3.3333333333333 sterren
6 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb