Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Primaten » Siamang

Siamang

Dit is de grootste gibbon. Als hij rechtop staat is hij anderhalve meter hoog. Hij heeft een zwarte vacht.

Siamangs leven met een gezin in een eigen stuk regenwoud van 40 tot 50 hectare (ongeveer 100 voetbalvelden). Tijdens het zoeken naar eten zijn ze niet vaak verder dan tien meter van elkaar verwijderd.

Ze kunnen heel hard roepen. Dan zwelt de grijze of roze, onbehaarde keelzak op tot het formaat van een grapefruit. De roep van de vrouwtjes - een lange serie blafgeluiden - is vooral om het eigen gebied te verdedigen. Het geschreeuw van de mannetjes schrikt andere mannetjes af.

Rating: 3.2352941176471 sterren
85 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb