Home » Dieren » Dierenbieb » Vogels » Pinguïns » Keizerspinguïn

Keizerspinguïn

De keizerspinguïn is de grootste pinguïn ter wereld. Het vrouwtje legt in de winter een ei en gaat daarna weg om voedsel te zoeken voor het jong. De mannetjes moeten het ei heel en warm houden. Ze moeten de barre kou doorstaan en ze eten niets. Ook gaan er veel vrouwtjes die voedsel aan het zoeken zijn dood door bijvoorbeeld een aanval van een zeeluipaard. Pas in de lente keren de overlevende vrouwtjes terug.

Rating: 3.5454545454545 sterren
11 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb