Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Roofdieren » Marters » Veelvraat

Veelvraat

De veelvraat is één van de grootste marterachtigen. Alleen de reuzenotter is groter, maar de veelvraat is zeker het sterkst.

Veelvraten leven in het Hoge Noorden, maar ze houden geen winterslaap. Met hun sterke kaken kunnen ze zelfs van bevroren dode dieren stukken vlees bijten. Op hun speurtochten naar voedsel leggen ze grote afstanden af, soms wel 50 kilometer per dag.

Veelvraten leven in bossen in rotsachtige gebieden. Het liefst in de buurt van water. Ze leven meestal alleen. Veelvraten kunnen goed klimmen, springen en zwemmen.

Rating: 3.6666666666667 sterren
6 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb