Home » Dieren » Dierenbieb » Zoogdieren » Knaagdieren » Eekhoornachtigen » Zwartstaartprairiehond

Zwartstaartprairiehond

Zwartstaartprairiehonden zijn geen honden maar knaagdieren, nauw verwant aan de eekhoorns. De zwartstaartprairiehond leeft op de prairie, op een hoogte van 1300 tot 2000 meter.

Ze leven in grote groepen in uitgebreide burchten, die wel 30 meter lang en 5 meter diep kunnen zijn. Er worden verscheidene kamers gemaakt, waaronder een met gras beklede nestkamer, een 'kinderkamer' en 'toilet'.

Bovengronds markeren op vulkanen lijkende bergen de ingang of uitgang van een burcht. Die bulten zorgen er ook voor dat het regenwater niet naar binnen kan stromen. Tevens functioneren ze als uitkijkposten voor de wachters die alarm slaan als er gevaar dreigt.

Rating: 2.8532110091743 sterren
109 stemmen

Maak een Gratis Website met JouwWeb