Home » Dieren » Dierenbieb » Vogels » Papegaaien » Kakapo

Kakapo

 

De  kakapo is de zwaarste papegaai. Hij kan niet vliegen en gaat vooral in de schemering op stap. Hij maakt zijn nest op de grond. De kakapo kauwt sap uit bladeren waarna die als uitgekauwde ballen aan de plant blijven hangen. Op het vaste land van Nieuw-Zeeland is hij uitgestorven door roofdieren die daar met de mensen zijn meegekomen, zoals hermelijnen en vossen. De laatste exemplaren zijn naar drie eilandjes gebracht waar geen roofdieren zijn. Daar worden ze goed beschermd. In totaal zijn er nu ongeveer honderd.

Rating: 2.9375 sterren
48 stemmen