Doodshoofdaapje

Het doodshoofdaapje dankt zijn naam aan de witte randen om zijn ogen. Maar het is niet zo'n goed gekozen naam. De meeste mensen vinden het een leuk beestje om te zien.

Deze aapjes leven meestal in groepen van zo'n 50 dieren. Maar soms zijn het er wel 300. Doodshoofdaapjes zijn overdag actief en zoeken dan hoog in de bomen naar eten. Af en toe komen ze ook naar beneden om voedsel te zoeken. Doodshoofdaapjes gebruiken hun staart tijdens het klimmen om de evenwicht te houden door hem om een tak heen te slaan.

Soms worden deze kleine aapjes gevangen door een wilde kat, een roofvogels of een python.

Er bestaan nog vier andere soorten doodshoofdaapjes die in het noorden en midden van Zuid-Amerika leven.

Rating: 2.936170212766 sterren
94 stemmen

Maak jouw eigen website met JouwWeb